VIDEO: Belmondo, condus pe ultimul drum de Alain Delon: În curând va veni și rândul meu

Sprijinindu-se de o cârjă, actorul francez Alain Delon a făcut o rară apariție în public vineri la înmormântarea prietenului său, titanul cinematografiei franceze Jean-Paul Belmondo al cărui sicriu a fost depus joi la Domul Invalizilor din Paris, relatează Reuters.

Sep 10, 2021 - 20:41
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Belmondo, condus pe ultimul drum de Alain Delon: În curând va veni și rândul meu

Belmondo, care s-a stins luni din viață la vârsta de 88 de ani, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori ai Franței și simbolul noului val al cinematografiei franceze în anii 1960.

Membri ai familiei sale și legende ale cinematografiei franceze, printre care Alain Delon și regizorul Claude Lelouch, s-au adunat vineri la biserica Saint-Germain-des-Prés din centrul Parisului pentru înmormântare, la o zi după ce sicriul actorului a fost depus la Domul Invalizilor unde președintele Emmanuel Macron a rostit un elogiu din partea națiunii.

Delon, în vârstă de 85 de ani, a rămas în fața bisericii pariziene preț de câteva minute, fiind aplaudat de fanii lui Belmondo strânși în fața lăcașului de cult.

Alain Delon a declarat marți pentru radioul Europa 1 că este devastat de moartea prietenului său.

Am făcut istorie pentru cinematografia franceză, el și cu mine, suntem două simboluri ale cinematografiei franceze, nu poți vorbi de unul fără celălalt. Suntem de aceeași vârstă, nu va mai dura mult până va veni rândul meu”, a afirmat acesta cu vocea tremurândă.

Deși ceremonia din urmă cu o zi s-a întins cu mult în noapte, fanii au înfruntat ploaia și cozile imense pentru a-și aduce un ultim omagiu lui Belmondo în fața sicriului închis.

Cinematografic și cultural el este o parte a familiei noastre”, a declarat Jean-Francois, un poștaș în vârstă de 58 de ani cu privire la actor.

(El) era în filmele la care te uitai duminică seara la televizor...Ne uitam la toate filmele sale. El este parte a familiei noastre, a identității Franței, la fel ca Turnul Eiffel sau Mont Saint-Michel”, a adăugat acesta.
Sursa: HotNews