VIDEO: Explozie de proporții într-un parc industrial din Germania - Cinci angajați sunt dați dispăruți

Cinci angajaţi sunt daţi dispăruţi şi alţi câţiva au fost răniţi, unii dintre ei grav, într-o explozie care a zguduit marţi un parc industrial din oraşul german Leverkusen, în vestul ţării, provocând o importantă degajare de fum, transmite Reuters.

Iul 27, 2021 - 15:45
Iul 27, 2021 - 15:47
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Explozie de proporții într-un parc industrial din Germania - Cinci angajați sunt dați dispăruți

Explozia s-a produs la ora locală 09:40 (07:40 GMT), a indicat compania Currenta.

Explozia, însoţită de un zgomot puternic, a provocat un incendiu la un depozit de carburanţi al unei uzine de incinerare a deşeurilor.

„Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen”, anunţa un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.

Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise”, adaugă mesajul citat de AFP, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.

Evenimentul a fost clasificat în categoria „pericol extrem” de către aplicaţia naţională de alertă la catastrofe.

Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există „pagube importante” şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

Peste 30 de companii chimice sunt prezente la Chempark din Leverkusen, printre care Covestro, Bayer, Lanxess şi Arlanxeo.