VIDEO: Mii de oameni au protestat la Bruxelles, împotriva noilor măsuri sanitare

Un nou protest are loc, duminică, la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare, sub titulatura "Împreună pentru libertate".

Ian 9, 2022 - 20:03
Ian 9, 2022 - 20:07
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Mii de oameni au protestat la Bruxelles, împotriva noilor măsuri sanitare

Poliţia anunţă că au participat 5.000 de persoane, iar organizatorii vorbesc de 20.000-25.000 de manifestanţi, potrivit Ziare.com.

Protestatarii au plecat din Gara de Nord şi s-au strâns în parcul Cinquantenaire.

Poliţia a fost nevoită să intervină, după ce s-au aruncat mai multe obiecte în direcţia forţelor de ordine şi manifestanţii au ars brazi de Crăciun. Mai multe persoane au fost arestate.

Manifestanţii protestează faţă de obligarea de a se vaccina a personalului sanitar şi faţă de certificatul Covid Safe Ticket (CST).

Proteste de amploare și în Germania

În multe orașe din Germania, din nou s-a ieșit pe străzi la proteste împotriva măsurilor anti-pandemice. Aproximativ 16.000 de oameni au manifestat la Hamburg - mai mult ca oricând. Largi demonstrații au avut loc la Magdeburg, Schwerin și Freiburg, precum și în Europa, la Viena și la Paris. Ministrul german al justiției, Marco Buschmann, nu mai vrea să tolereze „demonstrațiile anti-Corona”, care continuă să scape de sub control.

Guvernul federal și conducerile landurilor germane au decis vineri măsuri mai dure împotriva răspândirii pandemiei de Covid-19, iar sâmbătă au avut loc din nou numeroase demonstrații, la nivel național, ale persoanelor care nu sunt de acord cu deciziile luate de guvernanți Numai în Hamburg, numărul participanților la demonstrații a fost mai ridicat ca oricând.
Potrivit poliției, în jur de 16.000 de oameni s-au adunat sub deviza „Ni s-a umplut paharul. Jos mâinile de pe copiii noștri”. Potrivit poliției, nu au fost incidente majore. Mulți oameni au mărșăluit fără distanțare și fără măști, deși organizatorul le-a amintit participanților acest lucru, prin difuzor.
După cum a anunțat poliția pe Twitter, un participant la demonstrație a purtat Steaua lui David cu cuvîntul „Nevaccinat” pe haină. Împotriva persoanei fusese deschisă o anchetă prealabilă, privind provocare la revoltă.

Participanții care nu au respectat regulile de igienă ar fi trebuit excluși de la demonstrație, s-a precizat. Cu toate acestea, poliția a reușit să facă acest lucru doar în câteva cazuri. În centrul orașului, închis din cauza demonstrației, drumurile blocate au provocat dereglări în trafic.

Au existat proteste majore și la Magdeburg, Schwerin și Freiburg. În Magdeburg, câteva mii de oameni au mărșăluit pe străzi pentru a demonstra împotriva măsurilor anti-Corona. Unele străzi au fost închise, iar tramvaiele oprite.

La Schwerin, poliția a numărat în jur de 1.600 de manifestanți, organizatorii au vorbit despre 2.000 de participanți. Manifestația prin centrul orașului a decurs fără incidente. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, doar aproximativ 23 de persoane au luat parte la o anti-demonstrație.
Câteva mii de oameni au manifestat și la Freiburg, în landul Baden-Württemberg. Protestul, care a fost înregistrat anterior, a avut loc în condiții stricte. Cu o zi înainte, primăria din Freiburg a emis un decret general, conform căruia așa-numitele „plimbări de luni” sunt interzise cu „efect imediat”, dacă nu au fost notificate.