VIDEO: Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu echipajul salvat de pe „Moskva”

Rusia a publicat imagini care arată zeci de bărbați îmbrăcați în uniforme de Marină, despre care a spus că ar fi chiar echipajul navei-amiral „Moskva”, conform BBC.

Apr 17, 2022 - 14:08
Apr 17, 2022 - 14:19
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu echipajul salvat de pe „Moskva”
Foto: Captură Video

Ei s-au întâlnit la Sevastopol cu șeful Marinei Ruse, care le-a spus că vor rămâne în continuare în cadrul forțelor navale, deși nu mai au un vapor. Acestea sunt primele imagini în care pot fi văzuţi presupuşi membri ai echipajului crucişătorului Moskva.

Autorităţile ruse au asigurat că echipajul crucişătorului a fost evacuat înainte de scufundare şi nu au raportat victime. Rusia a declarat la acea vreme că echipajul a fost dus la Sevastopol. Totuși, aceasta este prima dată când s-a oferit vreo dovadă a supraviețuirii oricăror marinari. Cu toate acestea, un oficial american nenumit a declarat că Washingtonul crede că există victime.

Video: NEXTA Live

În înregistrarea video de 30 de secunde pot fi văzuți câțiva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei, amiralul Nikolai Yevmenov. Nu este clar însă când a avut loc întâlnirea.

„Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Yevmenov, şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol”, în Crimeea, a informat ministerul rus într-un scurt comunicat de presă.

Amiralul Yevmenov „a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină”, a adăugat el.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu cauzat de explozia muniţiei aflate la bord. Ucraina susţine însă că a scufundat-o în urma unui atac cu rachete.

Difuzarea înregistrării video a fost făcută într-un moment în care mulţi experţi şi internauţi îşi puneau întrebări despre soarta membrilor echipajului Moskva.