VIDEO: Papa Francisc a rostit rugăciunea Angelus, dintr-un balcon al spitalului în care este internat

Sfantul Parinte Papa Francisc a ales sa rosteasca rugaciunea Angelus - "Ingerul Domnului" din balconul spitalului Gemelli din Roma, acolo unde este internat in urma operatiei de colon la care a fost supus zilele trecute. Sute de credinciosi au asistat la rugaciune, informeaza Reuters si AFP.

Iul 11, 2021 - 16:33
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Papa Francisc a rostit rugăciunea Angelus, dintr-un balcon al spitalului în care este internat

In alocutiunea sa, papa a facut un scurt comentariu la Evanghelia duminicii dupa ritul roman sau latin (Marcu 6,7-13) si a pledat pentru un sistem sanitar gratuit.

"Va multumesc tuturor: v-am simtit apropierea si sprijinul rugaciunilor voastre. Va multumesc din adancul inimii!", a adaugat suveranul pontif, aclamat de cele circa 200 de persoane adunate in fata spitalului.Papa, in varsta de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregatit, dar adaugand si numeroase remarci spontane.


A fost prima data de la alegerea sa ca papa in 2013 - cu exceptia perioadelor in care calatorea - cand Francisc nu a citit rugaciunea si mesajul de duminica de la o fereastra a Palatului Apostolic din Piata Sf. Petru.