VIDEO - Primele declarații făcute de Igor Dodon, după alegerile din Republica Moldova: O felicit pe Maia Sandu, asta e democrație

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, s-a resemnat cu înfrângerea la parlamentarele din 11 iulie. Igor Dodon a felicitat PAS şi preşedintele Maia Sandu cu victoria în alegeri. Dodon a spus că „nu e nimic straniu” în faptul că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor au pierdut alegerile. Potrivit lui, „asta e democraţia, oamenii şi-au dorit schimbarea”.

Iul 12, 2021 - 13:14
Apr 3, 2022 - 14:56
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Primele declarații făcute de Igor Dodon, după alegerile din Republica Moldova: O felicit pe Maia Sandu, asta e democrație

Igor Dodon a declarat că va rămâne în opoziţie şi va monitoriza atent acţiunile guvernării PAS. El a accentuat că PAS şi Maia Sandu deţin toată puterea în stat, iar aşteptările sunt mari.  

Vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii, a spus Dodon. 

Liderul Socialiştilor a adăugat că „vom sta la baza suveranităţii şi integrităţii ţării”.  

Întrebat dacă va scoate lumea în stradă, Dodon a răspuns că nu e cazul.   

Totodată, Dodon a precizat că este pesimist cu privire la capacitatea PAS de a guverna eficient ţara.

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a obţinut doar 32 de mandate în alegeri, victoria fiind de partea PAS, formaţiunea preşedintelui Maia Sandu, care a obţinut majoritatea de voturi - 63 din 101.