VIDEO - Protest spontan, la una din cele mai mari televiziuni din Rusia: „Nici următoarele zece generații nu se vor putea spăla de rușinea acestui război”

O angajată a televiziunii Channel One a intrat în direct în timpul programului de știri, afișând un mesaj împotriva războiului din Ucraina.

Mar 14, 2022 - 23:29
Mar 15, 2022 - 00:04
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Protest spontan, la una din cele mai mari televiziuni din Rusia: „Nici următoarele zece generații nu se vor putea spăla de rușinea acestui război”
Foto: Captură Video

În timpul jurnalului de știri, difuzat de unul dintre cele mai populare posturi de televiziune din Rusia, Maria Ovsyannikova, o angajată a Channel One, s-a repezit în fața camerei cu un afiș pe care scria „Opriți războiul, nu credeți propaganda, rușii sunt împotriva războiului”.

Potrivit lui Paul Sonne, jurnalist WSJ, înainte de protestul său în direct, angajata postului, Maria Ovsyannikova a înregistrat un mesaj în care povestește că tatăl ei este ucrainean, mama ei este rusoaică și îl învinovățește pe Putin pentru război. În mesajul său înregistrat, Maria Ovsyannikova  îi îndeamnă pe ruși să protesteze.

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Responsabilitatea pentru această agresiune revine conștiinței unei singure persoane. Acestă persoană este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, mama mea este rusoaică și nu au fost niciodată dușmani. Colierul pe care îl port simbolizează faptul că Rusia trebuie să înceteze imediat acest război în care își ucide frații, că aceste popoare înfrățite se mai pot, încă împăca.

Din păcate, în ultimii ani am lucrat pentru Channel One, am lucrat pentru propaganda Kremlinului. Iar acum sunt profund rușinată de acest lucru. Mi-e rușine că am permis ca aceste minciuni să apară pe ecranul televiziunii. Mi-e rușine că am permis ca poporul rus să se transforme într-un popor-zombie. Am fost tăcuți în 2014, când totul abia începea. Nu am ieșit să protestăm când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. N-am făcut decât să privim acest regim anti-uman. Și acum o lume întreagă ne-a întors spatele. Zece generații de acum înainte nu se vor putea spăla de rușinea acestui război în care ne-am omorât frații.

Suntem poporul rus: gândim, suntem inteligenți. Doar noi avem puterea să punem capăt acestei nebunii. Ieșiți să proiestați. Nu vă fie teamă de nimic. Nu ne pot închide pe toți în închisori”, este mesajul Mariei Ovsyannikova.

Potrivit jurnaliștilor ruși independenți, Mariei Ovsyannikova a fost arestată.