VIDEO: Versurile piesei cu care Republica Moldova va concura la Eurovision, interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, au fost modificate

Piesa trupei Zdob și Zdub & Frații Advahov intitulată „Trenulețul”, care conținea un mesaj unionist, a fost desemnată să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2022. Unele voci au îndemnat ca Zdob și Zdub & Frații Advahov să reprezinte și România cu această piesă.

Ian 31, 2022 - 10:26
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Versurile piesei cu care Republica Moldova va concura la Eurovision, interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, au fost modificate
Foto: Captură Video Youtube

Astfel, o parte dintre versurile unioniste au fost modificate.

  • Versiunea inițială: „Țară veche, țară nouă / Parcă-i una, parcă-s două / Ba aparte, ba-mpreună / Parcă-s două, parcă-i una”.
  • Versiunea modificată: „Trenul vede când aleargă / Cât de mică-i lumea largă / Și că nu mai pare mare / Pentru că nu are hotare”.

Faptul că a fost schimbat textul pentru varianta de concurs este cea mai proastă decizie ever! Cu textul schimbat, cântecelul este despre nică și și-a pierdut tot farmecul. Trebuie să insistăm cumva să se revină la textul inițial”, a scris jurnalista Angela Aramă din Republica Moldova, potrivit Ziare.com.

Instrumentistul Vasile Avdahov a menționat însă, potrivit Ziare.com, că aceasta nu este varianta finală: „Nu este varianta finală. Dacă vreți părerea noastră – optăm pentru varianta originală. Va fi o strofă și în engleză. Ne vom strădui să păstram ideea de bază, în scurt timp, echipa va veni cu mai multă informație”, citează Diez.md

În acest an, Zdob și Zdub & Frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022, care va începe pe 10 mai la Torino, Italia.