VIDEO: Vulcanul Etna erupe violent, iar aeroportul din Catania a fost închis

Un nor de fum şi cenuşă emanat de vulcanul Etna a determinat aeroportul din Catania, cel mai important din Sicilia alături de cel din Palermo, să-şi întrerupă traficul în după-amiaza zilei de luni, 21 februarie, relatează AFP, citat de Ziare.com.

Feb 21, 2022 - 18:29
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Vulcanul Etna erupe violent, iar aeroportul din Catania a fost închis
Foto: Captură Video

''Din cauza activităţii Etnei, spaţiul aerian al aeroportului din Catania este în prezent închis traficului'', a anunţat aeroportul Vincenzo Bellini din Catania pe pagina sa deFacebook. ''Niciun avion nu va putea ateriza sau decola'', a precizat sursa citată.

Vulcanul, care domină estul Siciliei şi în special oraşul-port Catania, a format un fluviu de lavă şi un val de fum şi cenuşă care se întinde pe mai bine de 10 kilometri, potrivit Protecţiei Civile din Sicilia.

Cenuşa a căzut pe drumuri, balcoane şi acoperişuri ale unor clădiri din mai multe centre urbane din regiune, printre care Milo şi Acireale, a precizat sursa citată.

Etna, cu o suprafaţă de 1.250 km2 şi care are o altitudine de 3.357 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu erupţii frecvente de aproximativ 500.000 de ani.

Sursa: Ziare.com