Viza devine obligatorie pentru cetățenii maghiari din afara granițelor Ungariei, care vor să călătorească în SUA

Cetățenii maghiari din afara granițelor Ungariei, deci inclusiv cei din România, nu mai scutiți de obligația de a obține viză pentru a călători în SUA.

Ian 21, 2022 - 13:03
Ian 21, 2022 - 13:04
Urmărește-ne peGoogle news
Viza devine obligatorie pentru cetățenii maghiari din afara granițelor Ungariei, care vor să călătorească în SUA

În urma deciziei autorităţilor din Statele Unite ale Americii, cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai sunt scutiţi de obligaţia de a obţine o viză, scrie în ediţia online de joi a cotidianului maghiar transilvănean Krónika, potrivit Hirado, citat de Știrile ProTV.

Potrivit articolului – care se bazează pe informaţii apărute pe un blog de călătorii în limba maghiară -, autorităţile americane permit obţinerea unei vize ESTA (Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei) doar cetăţenilor maghiari născuţi pe teritoriul actual al Ungariei.

Potrivit ziarului, decizia ar fi fost luată deja în luna februarie a anului trecut, însă nu a atras atenţia, întrucât în urma restricţiilor de călătorie impuse de Statele Unite ale Americii din cauza epidemiei de coronavirus, cetăţenilor statelor Schengen nu li s-a permis, oricum, intrarea în S.U.A. – timp de luni întregi.

Serviciul consular al Ministerului de Externe din Ungaria atrage atenţia asupra acestei decizii a autorităţilor americane, pe pagina sa de internet, într-o notă de informare privind condiţiile de intrare şi şedere în Statele Unite ale Americii, scrie Krónika.

Dacă cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei doresc să călătorească în S.U.A., aceştia trebuie să solicite o viză – chiar şi în cazul în care locuiesc în Ungaria de ani de zile sau de decenii întregi.

Maghiarii care locuiesc în România pot face asta numai la misiunea diplomatică americană din Bucureşti; la ambasada din Budapesta sunt primiţi doar cetăţenii maghiari care au domiciliul în Ungaria şi trăiesc acolo.

Sursa: Știrile ProTV