Vladimir Putin acuză Occidentul pentru criza alimentară și pentru explozia prețurilor din energie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Occidentul marți, 5 aprilie, că este responsabil pentru criza alimentară și explozia prețurilor la energie.

Apr 6, 2022 - 00:26
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin acuză Occidentul pentru criza alimentară și pentru explozia prețurilor din energie

Liderul de la Kremlin a cerut o supraveghere atentă a exporturilor de alimente către țări ostile.

Este clar că anul acesta, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenți în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente în străinătate.

Este necesar să monitorizăm îndeaproape parametrii exporturilor către țări care urmăresc în mod clar o politică ostilă față de noi”, a declarat Putin, potrivit Interfax.

Președintele Rusiei a încercat să liniștească populația cu planuri privind agricultura din țară.

Autosuficiența alimentară este un avantaj competitiv real pentru Rusia. Și ar trebui să funcționeze în interesul cetățenilor noștri”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin se așteaptă la progrese remarcabile în agricultură.

”Cred că trebuie să stabilim orientări destul de reale, rezonabile, și anume: în următorii ani, agricultura internă, producătorii de alimente și industriile de sprijin ar trebui să atingă rate de creștere mai mari, peste 3% pe an.

Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se înmulțească volumul de recuperare a terenurilor, să se implice noi terenuri agricole în circulație și să se mărească intensitatea utilizării acestora prin introducerea îngrășămintelor, mecanizarea largă și introducerea tehnologiilor informaționale moderne. Și, bineînțeles, este necesară creșterea disponibilității resurselor de credit”, a transmis Putin.

O mare provocare pentru Rusia va fi însă aprovizionarea cu echipamente moderne și piese de schimb.

Sarcina-cheie a Guvernului Rusiei, a șefilor de regiuni, a întreprinderilor este de a sprijini activitatea de afaceri în complexul agroindustrial rusesc, astfel încât agricultorii noștri, pescuitul, producătorii de alimente în ansamblu să deschidă noi întreprinderi, să creeze noi locuri de muncă, să crească producția în primul rând a acelor grupuri de bunuri pe care încă mai trebuie să le cumpărăm parțial în străinătate”, a mai explicat liderul de la Kremlin, potrivit B1TV.