Vladimir Putin: O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia

Declarația președintelui rus Vladimir Puțin, după Consiliul de Securitate în care a fost votată recunoașterea republicilor separatiste din Donbas.

Feb 21, 2022 - 21:45
Feb 21, 2022 - 21:57
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin: O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

UPDATE:

Televiziunea de stat a Rusiei a prezentat luni seara imagini din momentul ceremoniei de semnare a documentelor de recunoaştere a teritoriilor separatiste Doneţk şi Lugansk ca state independente. Actele au fost semnate de Vladimir Putin pe de o parte şi de liderii separatişti Denis Puşilin (Doneţk), respectiv Leonid Pasecinik (Lugansk).
 
Liderul de la Kremlin i-a informat despre această decizie pe omologul său francez Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, care, potrivit Kremlinului, şi-au „exprimat decepţia”.
 
Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borell a anunţat că Uniunea Europeană este gata să activeze sancţiunile contra Rusiei dacă Moscova decide să recunoască independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.
 
„Îi cerem preşedintelui Putin să respecte dreptul internaţional şi Acordurile de la Minsk şi ne aşteptăm ca el să nu recunoască independenţa Doneţk şi Lugansk”, declara Borrell, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Declarația făcută de Vladimir Putin:


O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia. După, înainte și după WWII Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria. În 1954 Hrusciov a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina.

De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie. Acum trebuie să vorbim deschis și franc. Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa știm că anume așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina. Acum, urmașii au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare.

În 1920 a fost făcut URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu cu principiile acelea. Teroarea roșie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații. Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat constituția lui Leniny. Părea că nici nu era nevoie într-un regim totalitar.

În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fost făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult. Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a fost încurajat naționalismul”, a declarat, printre altele, Vladimir Putin.