Vladimir Putin spune că este gata să trimită o delegație la Minsk, pentru negocieri cu reprezentanții Ucrainei

După apelul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a se așeza la masa dialogului, de la Kremlin a venit și un răspuns, în comunicatul de presă transmis după discuția cu președintele Chinei, Xi Jinping.

Feb 25, 2022 - 16:18
Feb 25, 2022 - 18:14
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin spune că este gata să trimită o delegație la Minsk, pentru negocieri cu reprezentanții Ucrainei

Purtătorul de cuvânt a declarat că Vladimir Putin e gata să trimită o delegație a Rusiei în capitala aliatului său bielorus, Mink, pentru a discuta cu ucrainenii.

Vladimir Putin este pregătit să trimită la Minsk o delegație rusă la nivel de mistere de Apărare și Interne, precum și al administrației prezidențiale pentru negocieri cu delegația ucraineană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

Citește și: Vladimir Putin le cere ucrainenilor să preia puterea de la Kiev: „Vom ajunge mai repede la o înțelegere, decât cu această clică de drogați și neonaziști”

Zelenski i-a cerut lui Putin să se așeze cu el la masa negocierilor. De asemenea, președintele ucrainean a făcut un apel la cetățenii europeni să protesteze pentru a-și forța guvernele să acționeze mai decisiv.

De asemenea, președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus lui Vladimir Putin că ar trebui abandonate „modurile de gândire ale războiului rece” și că ar trebui respectate preocupările de securitate ale diferitelor națiuni.

Discuția ar fi fost una telefonică, conform South China Morning Post, citând media chineză CCTV.

Președintele chinez ar fi spus că va susține negocierile Rusiei cu Ucraina pentru a rezolva problema și că respectă suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor.

La rândul său, conform CCTV, Putin a spus că SUA și NATO au ignorat mult timp preocupările rezonabile de securitate ale Rusiei și au renunțat repetat la angajamentele lor.

De asemenea, Kremlinul a transmis printr-un comunicat de presă că „se face o evaluare din punct de vedere general a situației internaționale actuale. A fost confirmată disponibilitatea reciprocă pentru continuarea unei coordonări strânse și sprijin reciproc la nivelul ONU și al altor platforme multilaterale. S-a remarcat inadmisibilitatea utilizării sancțiunilor nelegitime pentru atingerea obiectivelor egoiste ale țărilor individuale și, în acest sens, liderii au subliniat importanța consolidării cooperării bilaterale practice, inclusiv luând în considerare rezultatul discuțiilor din 4 februarie de la Beijing.”