Acțiune comună de reținere în Republica Moldova a unui cetățean al Israelului, aflat în căutare internațională pentru mai multe infracțiuni deosebit de grave

Un cetățean al Israelului, în vârstă de 46 de ani, anunțat în căutare internațională de către organele de aplicare a legii din Israel a fost reținut ieri, 21 iunie, în Republica Moldova.

Iun 22, 2023 - 15:41
Urmărește-ne peGoogle news
Acțiune comună de reținere  în Republica Moldova a unui cetățean al Israelului,  aflat în căutare internațională pentru mai multe infracțiuni deosebit de grave
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Acesta era căutat pentru trafic internațional de steroizi și alte substanțe anabolizante, trafic internațional de substanțe periculoase pentru  viață, precum și un șir de escrocherii. Conform legislației Israelului, acesta riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.  

Străinul a fost reținut ca urmare a acțiunilor comune între angajații Inspectoratului General a Poliției de Frontieră, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției Cooperare Internațională a IGP, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”. Acesta a fost reținut în timp ce intenționa să părăsească teritoriul țării, spre România, prin postul de frontieră din orașul Leova.

Bărbatul a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie pentru 72 de ore și urmează să fie prezentat în instanța de judecată pentru confirmarea mandatului de arest, iar ulterior să fie pregătite actele pentru extrădarea acestuia în Israel, unde își va ispăși pedeapsa.