Serghei Lavrov: Dacă s-ar declanșa Al Treilea Război Mondial, va fi un război nuclear

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri, 2 martie, că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters, potrivit Ziare.com.

Mar 2, 2022 - 14:28
Urmărește-ne peGoogle news
Serghei Lavrov: Dacă s-ar declanșa Al Treilea Război Mondial, va fi un război nuclear
Sursa foto: Kremlin.ru

Şeful diplomaţiei ruse a mai spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte în continuare ca fiind o "operaţiune militară specială", s-ar confrunta cu un "pericol real" dacă Kievul ar obţine arme nucleare.

Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, citat de TASS, potrivit Ziare.com.

Serghei Lavrov a mai declarat că apartenenţa Peninsulei Crimeea, anexată ilegal de către Rusia de la Ucraina în 2014, este în afara oricăror discuţii şi că aceasta aparţine Rusiei.

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar că "puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri la indicaţiile SUA".

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia era pregătită pentru introducerea de sancţiuni împotriva ei, dar că "a fost uimită să vadă că aceste măsuri au vizat sportivi, reprezentanţi ai intelectualităţii, actori, angajaţi ai mass-media".

Marţi, ţările membre ale Uniunii Europene au dat undă verde pentru a interzice difuzarea pe teritoriul UE a media de stat ruse RT şi Sputnik şi pentru a exclude "anumite bănci ruse" din sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

Apelurile la o suspendare a Rusiei din sport după invadarea Ucrainei au crescut în greutate după o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi preşedintelui IPC, Andrew Parsons, în care se cere suspendarea Rusiei şi a Belarusului şi interzicerea sportivilor acestor ţări de la evenimente, cu efect imediat.

Sursa: Ziare.com, Adevărul.ro