Agenda de cooperare moldo-americană discutată de ministra Veronica Sirețeanu cu ambasadorul SUA în Republica Moldova

28 martie, Chișinău - Ministra Finanţelor Veronica Sirețeanu a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Dna Sirețeanu a apreciat suportul continuu al Guvernului american acordat Republicii Moldova, de-a lungul timpului, în implementarea mai multor reforme şi a mulţumit pe această cale pentru asistenţa acordată inclusiv, Ministerului Finanţelor.

Mar 28, 2023 - 15:08
Urmărește-ne peGoogle news
Agenda de cooperare moldo-americană discutată de ministra Veronica Sirețeanu cu ambasadorul SUA în Republica Moldova
Foto: Ministerul Finanțelor

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat un spectru larg de subiecte cu privire la agenda și prioritățile Ministerului, disciplina fiscală, calendarul bugetar pentru anul curent, relaţiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) şi Banca Mondială în contextul participării delegației Ministerului Finanțelor la ședințele de primăvară a FMI și grupului Băncii Mondiale. Cu referință la agenda Ministerului, Veronica Sirețeanu a spus: “Prioritățile noastre sunt axate pe deschidere, transparență, digitalizarea serviciilor, respectarea disciplinei fiscale și a calendarului bugetar”.

Totodată, în cursul dialogului, oficialii au vorbit despre continuarea relaţiilor moldo-americane în domeniile tehnologiei informației, securității cibernetice, precum şi consolidarea sectorului investiţional în Republica Moldova. Părțile, de asemenea, au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi oportunități de cooperare.

La rândul său, ambasadorul Kent D. Logsdon a apreciat prioritățile din agenda Ministerului şi a încurajat-o pe dna Ministră în continuarea implementării acesteia, reconfirmând sprijinul SUA în modernizarea Republicii Moldova.