A fost lansată campania de informare și implicare a comunității „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”

În efortul de a spori rata de imunizare în rândul populației, Ministerul Sănătății în colaborare cu UNICEF Moldova, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul pentru Strategii și Politici de Sănătate au lansat o campanie de informare și mobilizare comunitară. Această inițiativă se concentrează pe stimularea cererii de imunizare în zonele rurale, având drept motto „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”.

Aug 23, 2023 - 17:18
Urmărește-ne peGoogle news
A fost lansată campania de informare și implicare a comunității „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”

Campania se desfășoară cu implicarea comunității, autorităților publice locale, profesorilor, educatorilor, asistenților sociali și acoperă 10 raioane ale țării și 15 suburbii ale municipiului Chișinău, care înregistrează rate joase de vaccinare împotriva bolilor infecțioase prevenibile prin imunizare.

Lansarea campaniei s-a desfășurat în comuna Băcioi, unde rata de vaccinare este sub 80% pentru toate vaccinurile incluse în Calendarul Național de Imunizare.

Menționăm că, vaccinarea este una dintre cele mai sigure și eficiente intervenții în domeniul sănătății publice și principala măsură de prevenire a bolilor infecțioase. În Republica Moldova, anual, datorită imunizării sunt prevenite circa 42 de mii de cazuri de boli și 350 de decese.