Președinta și Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu Daniela Gasparikova, reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova

Angelica Caraman, Președinta CEC și Pavel Postica, Vicepreședintele CEC, au avut astăzi o întrevedere cu Daniela Gasparikova, noua reprezentantă rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova. A fost discutat sprijinul PNUD pentru consolidarea democrației în Republica Moldova, prin asistența oferită în procesul de modernizare și perfecționare a proceselor electorale.

Sep 15, 2023 - 15:48
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta și Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu Daniela Gasparikova, reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova
Foto: CEC

În cadrul întrevederii, Președinta CEC s-a referit la prioritățile de pe agenda instituției legate de organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent și implementarea reformei electorale, urmare adoptării unui nou Cod electoral. În context, datorită, inclusiv, al suportului PNUD, a fost desfășurată o campanie de informare în toată țara privind modificările operate la legea electorală și cea conexă, a fost îmbunătățit managementul procesului electoral prin digitalizarea unor etape, fapt ce contribuie la asigurarea transparenței și creșterea gradului de încredere în instituția alegerilor.

Conducerea CEC a reiterat gratitudinea pentru cooperarea durabilă și asistența oferită de către PNUD în procesul de realizare a obiectivelor sale strategice. Părțile s-au angajat să continue parteneriatul, iar domeniile de interes ce necesită suport în mentenanță și dezvoltare țin de sistemele informaționale ale Comisiei și securitatea acestora, accesibilitatea și transparența în procesul electoral, dar și îmbunătățirea comunicării cu subiecții electorali și instruirea părților interesate.