Tentativă de asasinat, la Roma: Poliţia din Italia a dezamorsat o bombă descoperită în maşina unui politician local

Poliţia din Italia a dezamorsat o bombă descoperită în maşina unui politician local din Roma. Este un incident „foarte grav”, a spus primarul capitalei italiene.

Iun 17, 2021 - 10:17
Urmărește-ne peGoogle news
Tentativă de asasinat, la Roma: Poliţia din Italia a dezamorsat o bombă descoperită în maşina unui politician local

O bombă a fost găsită în maşina lui Marco Doria, preşedintele grupului de lucru pentru reamenajarea parcurilor şi clădirilor istorice din Roma, a scris primarul Virginia Raggi pe Twitter.

Un eveniment foarte grav, îmi exprim întreaga solidaritate, a adăugat ea.

O unitate de deminare din cadrul poliţiei a intervenit miercuri după-amiază într-un cartier rezidenţial din Roma după ce un trecător a observat nişte fire suspecte în maşina staţionată, potrivit unor surse din poliţie, relatează AFP.

Strada a fost blocată şi experţii au dezamorsat ceea ce presa locală a descris ca fiind o bombă artizanală.

Potrivit agenţiei dpa, ştirile despre descoperirea unei bombe într-un automobil la o distanţă de circa 2 km de stadionul unde urma să se desfăşoare un meci din cadrul Campionatului European de fotbal a provocat confuzie şi închiderea unor străzi. Presa a speculat în legătură cu o posibilă legătură cu meciul Italia-Elveţia ce urma să aibă loc miercuri seara.

Autorităţile au refuzat să speculeze cu privire la incident.

Marco Doria fusese plasat deja sub protecţia poliţiei în urma ameninţărilor primite pentru denunţarea ocupării ilegale a unor clădiri istorice, a relatat postul TGcom24.

Parchetul din capitala italiană a deschis o anchetă.