Vladimir Putin, către Tayyip Erdogan: Rusia va opri operațiunea militară doar dacă Ucraina încetează să mai lupte și acceptă pretențiile Moscovei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat duminică Ucraina că ″operaţiunea militară″⁣ a Rusiei va fi oprită doar dacă Kievul va înceta să mai opună rezistenţă şi va îndeplini toate cererile Kremlinului.

Mar 6, 2022 - 16:42
Mar 6, 2022 - 18:39
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin, către Tayyip Erdogan: Rusia va opri operațiunea militară doar dacă Ucraina încetează să mai lupte și acceptă pretențiile Moscovei
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc, RecepTayyip Erdogan, Putin a spus că negociatorii ucraineni ar trebui să adopte o abordare mai “constructivă” la discuţiile cu Moscova pentru a ţine cont de realitatea de pe teren.

Preşedintele rus, ale cărui comentarii au fost publicate de Kremlin într-o stenogramă a convorbirii, a declarat că ″operaţiunea sa specială″⁣ în Ucraina se desfăşoară conform planului şi programului stabilit, notează ProTV, citând un comunicat de presă al Kremlinului.

A fost subliniat faptul că suspendarea operaţiunii speciale este posibilă doar dacă Kievul opreşte operaţiunile militare şi îndeplineşte cererile bine-cunoscute ale Rusiei″⁣, a precizat Kremlinul.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, numeşte acţiunile sale în ţara vecină fostă sovietică drept o ″operaţiune specială″⁣ care urmăreşte să distrugă capacităţile militare ale Ucrainei, să epureze ţara de ceea ce ea consideră a fi naţionalişti şi să o transforme într-un stat neutru.

Citește și: Comunicatul Kremlinului, după discuția dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron: O întâlnire AIEA-Rusia-Ucraina „ar putea fi utilă”

Liderul de la Kremlin i-a spus lui Erdogan că Moscova este deschisă la dialog cu autorităţile ucrainene, dar că speră ca negociatorii ucraineni să adopte o abordare mai constructivă la următoarea rundă de discuţii.

″S-a atras atenţia asupra inutilităţii oricăror încercări de a prelungi procesul de negociere, care este folosit de forţele de securitate ucrainene pentru a-şi regrupa forţele şi resursele. Se speră că, în timpul următoarei runde de negocieri planificate, reprezentanţii Ucrainei vor da dovadă de o abordare mai constructivă, luând pe deplin în considerare noile realităţi″⁣, a comunicat Kremlinul.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a îndemnat pe omologul său rus Vladimir Putin să declare o încetare a focului în Ucraina, să deschidă coridoare umanitare şi să semneze un acord de pace, a anunţat biroul său.