AIPA: Programul LEADER - procese și perspective

Astăzi, 16.12.2022, Agenția de Interevenție și Plăți pentru Agricultură participă la ședința de totalizare a rezultatelor implementării Programului LEADER pe parcursul anului 2022.

Dec 16, 2022 - 17:02
Urmărește-ne peGoogle news
AIPA: Programul LEADER - procese și perspective
Foto: AIPA

La eveniment sunt prezenți factorii de decizie și partenerii de dezvoltare  implicați în procesul de implementare a Programului, care are drept scop sprijinirea activității Grupurilor de Acțiune Locală și susținerea implementării strategiilor de dezvoltare locală. În cadrul ședinței Diana Coșalîc, director adjunct AIPA a prezentat rezultatele obținute și provocările întâmpinate în procesul de examinare a proiectelor investiționale de către Agenție.

În scopul dezvoltării parteneriatelor, AIPA  a semnat contractul de finanțare cu Reprezentanța Fundației Solidarity Fund din Polonia în Republica Moldovaprivind acordarea suportului pentru desfășurarea activităților planificate în cadrul proiectului ”Instituționalizarea și promovarea Programului LEADER”. Prin intermediul acestui contract de finanțare Solidarity Fund va oferi suport sub formă de informare, conștientizare, ghidare și logistică Grupului de lucru privind implementarea programului LEADER, precum și achiziționarea materialelor informative și tehnică IT.

Programul LEADER este un instrument de subvenționare a GAL-urilor, administrat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și implementat de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cu sprijinul Rețelei Naționale LEADER și Solidarity Fund PL în Moldova și a partenerilor de dezvoltare: Uniunea Europeană, Polish Aid și USAID.