Prevenirea și combaterea transportului ilegal de materiale periculoase peste frontieră – tematica unui nou curs de profesionalizare

În perioada 02 – 06 octombrie 2023, opt polițiști de frontieră au fost instruiți în domeniul de „Prevenirea și combatere a transportului ilegal de materiale periculoase peste frontieră”. Cursul a fost desfășurat în incinta Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei.

Oct 6, 2023 - 13:39
Urmărește-ne peGoogle news
Prevenirea și combaterea transportului ilegal de materiale periculoase peste frontieră – tematica unui nou curs de profesionalizare
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Doi formatori din cadrul Centrului de Instruire a Grănicerilor din Ketrzyn (Republica Polonă), pe parcursul săptămânii curente au prezentat polițiștilor de frontieră moldoveni caracteristicile principalelor amenințări la frontierele externe ale UE. Totodată, au discutat despre formele și metodele de organizare a serviciului la punctele de trecere a frontierei de stat.

De asemenea, în cadrul orelor de curs au fost abordate în comun subiecte ce țin de modul și procedurile urmate în exercitarea atribuțiilor de către ofițerii și subofițerii Poliției de Frontieră și acțiunile întreprinse în situații excepționale.

NOTĂ: Organizarea acestui curs a avut drept scop dezvoltarea și fortificarea capacităților profesionale, prin realizarea schimbului de bune practici cu omologii din Republica Polonia. Instruirea a fost organizată în cadrul Proiectului „Consolidarea capacității instituționale ale Poliției de Frontieră în domeniul contracarării criminalității transfrontaliere”.