Raportul privind coordonarea cooperării interinstituționale și intersectoriale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de femei și a violenței în familie, prezentat în cadrul unei mesei rotunde

Raportul privind coordonarea cooperării interinstituționale și intersectoriale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de femei și a violenței în familie a fost prezentat în cadrul mesei rotunde „Coordonarea cooperării interinstituționale și intersectoriale în domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor ș a violenței în familie”, desfășurate în data de 5 octombrie curent.

Oct 6, 2023 - 13:40
Urmărește-ne peGoogle news
Raportul privind coordonarea cooperării interinstituționale și intersectoriale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de femei și a violenței în familie, prezentat în cadrul unei mesei rotunde
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Studiul a avut drept obiective examinarea cadrului instituțional și a mecanismelor de coordonare a punerii în aplicare a Convenției de la Istanbul în Republica Moldova, identificarea lacunelor și a obstacolelor în procesul de coordonare eficientă între agențiile din țara noastră și propunerea de sugestii pentru îmbunătățirea acestuia.

Adițional, raportul s-a axat pe mecanismele de elaborare, implementare și monitorizare a politicilor, precum și pe identificarea, orientarea și asistența victimelor violenței față de femei și a violenței în familie.

De asemenea, a fost prezentată și viziunea strategică privind crearea Agenției Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor și Violenței în Familie, în conformitate cu articolul 10 al Convenției de la Istanbul.

Lilia Pascal, șefa direcției politici de asigurare a egalității de gen: „Prin această agenție vom consolida eforturile noastre în direcția unei societăți mai sigure și mai echitabile. Noua entitate va coordona resursele, va facilita schimbul de informații și va promova bunele practici în lupta împotriva violenței de gen. Totodată, va fortifica parteneriatele dintre instituții, ONG-uri și comunități locale, creând astfel un front comun împotriva violenței de gen. Vom lucra împreună pentru a promova educația și conștientizarea în comunitate, pentru a schimba mentalități și pentru a pune capăt ciclului de violență.”

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Sprijinirea implementării Convenției  de la Istanbul în Republica Moldova”, implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu sprijinul Consiliului Europei.