Dmitri Medvedev, despre sancțiunile impuse oligarhilor ruși: Chiar credeți că acești oameni pot influența deciziile Guvernului?

Occidentul dă dovadă de naivitate dacă îşi închipuie că sancţiunile occidentale împotriva oamenilor de afaceri ruşi ar putea influenţa deciziile guvernului de la Moscova, a afirmat vineri fostul preşedinte rus şi şeful-adjunct al Consiliului rus de Securitate Dmitri Medvedev, citat de agenţia de presă RIA, potrivit Reuters.

Mar 25, 2022 - 14:27
Urmărește-ne peGoogle news
Dmitri Medvedev, despre sancțiunile impuse oligarhilor ruși: Chiar credeți că acești oameni pot influența deciziile Guvernului?
Foto: Dmitri Medvedev/Twitter
„Să ne gândim: ar putea oare oricare din aceşti oameni de afaceri importanţi să aibă măcar o infimă influenţă asupra poziţiei conducerii ţării? Vă spun deschis: în niciun caz”, a afirmat Medvedev vineri într-un interviu, potrivit agenţiei RIA.
 
Acesta a menţionat sondajele de opinie potrivit cărora 75% din populaţia rusă susţine decizia Kremlinului de a efectua o operaţiune militară în Ucraina, în timp ce preşedintele rus se bucură de o susţinere şi mai mare.
 
Ai dreptul să ai nemulţumiri faţă de unele decizii ale autorităţilor, să aduci critici - este firesc. Dar nu poţi să adopţi o poziţie contrară statului, mai ales într-o situaţie atât de dificilă, pentru că este trădare”, a spus el după ce ruşii aflaţi peste hotare au criticat invazia rusă a Ucrainei
 
Afirmând că este „prostesc” ca Occidentul să creadă că administraţia de la Kremlin ar putea fi convinsă de sancţiuni să dea înapoi în operaţiunea sa de „demilitarizare şi denazificare” a Ucrainei, Dmitri Medvedev a subliniat că acestea nu vor avea efectul scontat nici asupra societăţii ruse, care va avea chiar de câştigat.