Medicamente și țigări, dosite în vederea transportării ilicite, au depistat vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău

Alte două cazuri de încălcare a legislației privind introducere/scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate de către funcționarii vamali din cadrul postului vamal Aeroport Internațional Chișinău.

Noi 4, 2022 - 12:48
Urmărește-ne peGoogle news
Medicamente și țigări, dosite în vederea transportării ilicite, au depistat vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Cazurile au fost înregistrate în seara zilei de ieri, 03 noiembrie 2022, la postul vamal Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului de specialitate a bagajelor pasagerilor rutei Varșovia – Chișinău și respectiv Chișinău – Londra.
 
Primul caz a fost înregistrat în cadrul sectorului sosire pasageri, unde documentată este o cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 45 de ani, care în cadrul controlului vamal a selectat coridorul verde ,,nimic de declarat”. Funcționarii vamali, acționând în baza analizei de risc, au redirecționat pasagera pe coridorul roșu, iar în rezultatul controlului bagajelor a fost depistat un lot comercial de medicamente și materiale de prim ajutor, nedeclarate controlului vamal. 

Cel de-al doilea caz, a fost înregistrat la sectorul plecare pasageri, unde în urma controlului bagajelor de cală ale pasagerilor de la ruta Chişinău – Londra, de către funcționarii vamali a fost depistată o valiză plină cu pachete de țigări (peste 5 000 țigarete) marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova, nedeclarate organului vamal. Documentat pe acest caz este un cetățean al României în vârstă de 39 de ani. 

În ambele cazuri, persoanele implicate sunt pasibile de a fi sancționate contravențional, cu confiscarea bunurilor nedeclarate.